vopium
Vopium får tilført 100 mio. kr.
25. juni 2010: Danske Vopium A/S har udvidet ejerkredsen med den internationale telekommunikationsinvestor Raghuvinder Kataria. Den trecifrede millioninvestering sikrer Vopiums internationale ekspansion.

Vopium er nu sikret det økonomiske grundlag til at fortsætte selskabets høje internationale vækst. Den indiske investor Raghuvinder Kataria har gennem sit personlige investeringsselskab skudt mere end 100 mio. kr. i den danske virksomhed og købt aktiemajoriteten i Vopium.

”Vopium har udviklet sit eget nye marked. Den banebrydende teknologi vil nå millioner af brugere verden over de kommende år. Vores forventninger understreges af vores betydelige, økonomiske investering i selskabet, og vi venter 10 mio. Vopium-brugere om få år. Vi tror, at markedet efterspørger et mobilt fokuseret alternativ til Skype, og den hurtige udbredelse af smartphones åbner for helt nye og mere intelligente måder at kommunikere på. Vopiums løsning er unik, fordi den sikrer den bedste samtalekvalitet og er nem at bruge,” siger Raghuvinder Kataria.

”Vi er meget glade for, at Raghuvinder Kataria har valgt at involvere sig i Vopium. Han er en af verdens mest succesfulde investorer i telekommunikation og har set Vopium som den næste generation af smarte mobilløsninger på tværs af landegrænser. Timingen er fantastisk, fordi vi og markedet er klar til vækst, og i dag er det kun de bedste, som får pengene til det. Vopium har siden starten i 2006 opbygget en unik forretningsmodel, der gør det muligt at drive en ekstremt effektiv global udvikling, produktion og distribution til et samlet marked med mere end to mia. mobilbrugere. Det giver os nogle helt unikke fordele i forhold til de traditionelle teleselskaber,” siger bestyrelsesformand Christian Eyde Møller, Vopium.

Vopium blev stiftet af en gruppe med Tanveer Sharif i spidsen i København og var oprindeligt tænkt som et produkt til indvandrere, som søgte billig telefonisk kontakt til familie og venner i fjerne lande. Denne målgruppe er for længst udvidet til alle brugere og til virksomheder, som ønsker at ringe internationalt for få øre i minuttet. Med et program til mobiltelefonen kan man ringe fra Danmark til fx USA for kun 15 øre i minuttet og i samme kvalitet som hos teleselskaberne. En mio. brugere har allerede hentet Vopium til deres mobiltelefon, og 250.000 brugere i 49 lande anvender løsningen.

Med Vopium behøver brugerne ikke at skifte teleselskab eller være låst foran computeren for at spare på dyre udlandsopkald. Udover internationale opkald og sms’er giver Vopium også brugerne mulighed for at ringe gratis til hinanden og kommunikere med deres venner på Skype, GTalk, MSN, Twitter, Facebook osv. direkte fra mobilen.

“Vopium vokser hver dag. Vi får lige nu 30 pct. flere kunder hver måned. Dette tal vil vokse betydeligt, når vores internationale satsning tager fart. Vores største markeder i dag er Skandinavien, England og Australien, men vores produkt findes på mobiltelefoner i 49 lande. Kapitaludvidelsen skal primært sikre den fortsatte vækst globalt,” siger Tanveer Sharif, adm. direktør i Vopium.

Raghuvinder Kataria var en af de første investorer i Bharti Tele-Ventures sammen med Sunil Bharti Mittal, som i dag hedder Bharti Airtel og er et af verdens største mobilselskaber.

Further information::

Christian Eyde Møller
Chairman of the board
m +45 40 17 02 20
e cem@vopium.com

Tanveer Sharif
CEO, Vopium
m +45 25 90 10 90
e ts@vopium.com
About Vopium

Vopium provides low cost mobile calls via VoIP technology. The innovative Vopium software lets everybody benefit from VoIP – from the user with the latest smartphone to those who prefer more traditional phones without data access. Vopium is smart communication for everyone.